U(ser) (e)X(perience).

Mintea designerului funcționează la fel, indiferent de ceea ce face: identitatea vizuală, identitate corporativă, UX/UI, orice. Persoana contemporană, din industria creativă, cunoscut și ca designer, trebuie să aibă și capacitatea de a rezolva diferite probleme. Trebuie rezolvate aspecte tehnice, trebuie respectate deadline-urile, trebuie creat designul grafic, iar mai apoi folosit pentru a crea un produs sau elemente ce țin de UI. Un produs este un obiect tridimensional de design, pe când o UI-ul este bidimensional. Un produs trebuie creat ținând cont de dimensiuni, materiale, producție, depozitare, transport și expunere la raft – de fapt, un U (ser) (e) X (perience) foarte complex. Un sistem de identitate corporativă este cam la fel, dacă nu, chiar mai complex decât identitatea vizuală uneori, dacă luăm în considerare straturile multiple de U (ser) (e) X (perience) care trebuie folosite pentru diversele canale și puncte de contact.

Deci, indiferent de ceea ce creează/rezolvă, partea creativă a minții funcționează la fel. Indiferent de mediu în care trebuie să lucreze, designerul trebuie să creeze și să rezolve într-un mod funcțional și pertinent chestiuni legate de U (ser) (e)X (perience). Titluri care merg. Povești frumoase. Grafică convingătoare. Trebuie transmise soluții tehnice fezabile și adaptate la mesaj(e). Si așa mai departe. Simt că trebuie să spun asta din nou: lucrurile astea trebuie să se întâmple indiferent de ceea ce el/ea creează. Chiar nu înțeleg de ce clienții/agențiile fac atâta tam-tam în legătură cu această așa-numită experiență digitală sau alfabetizare digitală.

Un designer bun este, în primul rând, o minte creativă. O persoană din industria creativă care este experimentată (zis și designer) este perfect capabilă să înțeleagă, să creeze și să se ocupe de proiecte de identitate vizuală tridimensională sau experiențe digitale, bidimensionale. Punct.

Gândiți-vă la acest lucru: cât de complex este un design de identitate vizuală în viața reală față de un UI ce poate fi văzut doar pe un ecran? Nu știu, dar ambele au un lucru în comun: trebuie să creezi o poveste. Despre asta este vorba.