Un mesaj pentru designeri.

Acesta este un mesaj pentru colegii mei designeri, strategi și persoane care lucrează în industria creativă.

În mod clar, societatea se află pe marginea prăpastiei. Adică e instabilă. Atât de instabilă încât nimeni nu știe încotro se îndreaptă. Asta înseamnă că, din cauza condițiilor, majoritatea oamenilor vor face (aproape) orice pentru a face față zilei, săptămânii și lunii, care vine. Acest lucru este de înțeles până la un punct. Există întotdeauna un punct din care nu te mai poți întoarce. pe care fiecare dintre noi nu ar trebui să îl treacă.

Munca noastră este încă necesară. Poate nu în modul de prezentare, așa cum îl știm, sau în comunicare. Poate creativitatea ne-ar putea ajuta să reușim să ne mutăm lucrurile și gândurile, pentru a reduce costurile și a descoperi soluții mai bune, pentru a determina schimbări în ceea ce privește organizațiile, produsele, serviciile, procesele și așa mai departe. Putem aduce gândirea și expertiza noastră creativă la alte niveluri în cadrul organizațiilor pentru care lucrăm.

Evident, vedem lumea prin alte lentile. Pentru asta, ne-am învinovățit de multe ori, uneori am fost neglijați, alteori am fost plătiți prost, dar hei, știți ce? Acesta este modul nostru de a trăi. Vedem lucruri pe care alții nu le văd. Vedem diferit. Suntem mari observatori sociali și, de multe ori, am prevăzut idei și soluții de care nimeni nu a ținut cont sau le-au respins până când… au fost forțați să înceapă să le pese de ele.

Știu. Există o mulțime de postări pe internet despre oamenii din industriile creative, care spun că ne plictisim ușor, gândim cu inima, facem o mulțime de greșeli, avem o reputație de excentric sau urâm regulile, și așa mai departe. Poate că au dreptate, cel puțin cel puțin în legătură cu multe trăsături ale noastre. În societățile comode și leneșe (așa cum le cunoaștem) aceste trăsături de personalitate sunt uneori un pericol. Chiar cred, acum, că aceștia sunt aur pur pentru cei care au ochi să vadă.