Semnal pozitiv pentru antreprenorii din România

De dată recentă o companie a fost iertată de guvern de plata la stat a unei sume exorbitante pentru marea majoritate a businessurilor din România, și nu e pentru prima dată. De asemenea, am văzut că ANAF, autoritatea care administrează fiscal, practic, România, a cheltuit bani publici și europeni pentru un proiect de redesenare a identității vizuale cu rezultat mai mult decât îndoielnic. Un avion cu pasageri la bord s-a prăbușit în Apuseni, iar cei obligați prin lege și protocol n-au reușit să facă decât o mare bulibășeală cheltuind din nou fonduri publice degeaba. Consider că cele trei evenimente sunt interrelaționate și semnificative pentru ceea ce statul reprezintă în acest moment și de aceea se constituie într-un semnal pozitiv dat de acesta care îndeamnă la fentarea oricărei autorități. Motivul e simplu de tot: dacă așa te porți cu mine, asta primești înapoi.

Cred că antreprenorii și contribuabilii care își câștigă pâinea cinstit și-au învățat lecția în sfârșit și vor căuta cele mai legale și creative moduri de „a-și băga picioarele” într-o relație disfuncțională și unilaterală în care deja au investit prea mult. Cred, de fapt, că e singura lecție adevărată de antreprenoriat care trebuie învățată și nu „aburelile” pe care le putem vedea pe la evenimente și seminarii.

Și dacă ar fi să mă iau după un modus operandi deja încetățenit, m-aștept din acest moment la orice fel de control din partea „organelor”.

Later edit. Mi se pare excepțional demersul jurnaliștilor de la RL și în acord cu cele scrise de mine astăzi. Articol complet aici.