Scrie un articol. De ce? Sunt designer.
Sunt designer, dar m-am obișnuit să scriu. Pentru designeri, este boala nevindecată (încă) a secolului. Toată lumea scrie un articol, toată lumea vrea să primească atenție, orice. Pentru un designer, scrierea unui articol este ca și cum ar trebui să te concentrezi simultan în trei direcții diferite și să faci designul a cinci logo-uri pentru cinci clienți. Multitasking-ul a fost dovedit că nu este productiv. A scrie nu este prima noastră natură sau primul nostru instinct, designul este. Gândirea. Vizualul. Procesele. În plus, majoritatea dintre noi suntem patologic introvertiți și suntem foarte fericiți să rămânem în casele noastre ca să desenăm, să explorăm idei noi, ca mai apoi să le combinăm, să le distrugem, să le reînviem, să le remodelăm și așa mai departe. Ne simțim confortabil cu talentul și slujba noastră, nu avem nevoie de altul, pentru că, a scrie articole este o altă slujbă – una specializată, iar dacă îți dorești să o faci, trebuie să o faci la fel de bine ca pe munca ta obișnuită.
Mai presus de toate, noi, designerii, suntem foarte buni observatori sociali, aceasta fiind o parte importantă a muncii noastre. Acesta este motivul pentru care unii dintre noi evoluează de la designeri la consultanți și, tocmai de aceea, design thinking este atât de apreciat.
Oricum, suntem foarte puțini cei care ne dorim și putem chiar scrie un articol extrem de bun. La fel e și în cazul meu. Îndrăznesc să scriu doar despre orice idee grozavă sau neglijentă îmi vine în minte. Așa că voi continua să scriu și să îi încurajez pe colegii mei designeri să facă același lucru. Nu este adevărata noastră natură, dar dezlănțuirea gândurilor noastre prin cuvinte mi se pare un exercițiu destul de bun.
A fost de ajutor articolul? Sunt sigur că nu a fost, sau cel puțin pentru o bună parte a publicului nu a fost. Sunt 100% la sută sigur că mâine nu voi primi o grămadă de cereri de business, dar acesta nu este scopul pentru care scriu aici. În cea mai mare parte, este vorba despre faptul că alții mă cunosc și pot să-și dea seama mai bine cum văd lucrurile, deoarece asta se reflectă în modul meu de gândire. Există o chimie care ar trebui să existe în fiecare relație, chiar și în afaceri. Astfel, să ne cunoaștem unii pe alții este foarte important.