Arta se îmbină cu religia

Acest proiect este unul foarte special și neuzual pentru noi, sau pentru o agenție de branding și design în general. Am fost solicitați de către Fundația Transilvania Leaders să găsim o soluție elegantă pentru a marca sfințirea și deschiderea oficială a noii biserici, situată în Cluj-Napoca pe Bulevardul Eroilor nr. 18a.

Chiar dacă pentru trecătorul grăbit aceasta poate fi neobservată – arhitectura exterioară fiind discretă și încadrată între alte imobile – odată pășind la interior însă se dezvăluie o adevărată operă de artă. Întreaga decorațiune interioară a fost realizată în mod unic și cu totul neobișnuit în întregime doar din mozaic, utilizând diferite materiale prețioase cât și piatra. Bogăția cromatică se dezvăluie vizitatorului într-o lumină plăcută și caldă iar reprezentările religioase, desenate modern, sunt reinterpretări stilizate ale unor vechi desene bisericești datând din sec. XIV-XV. Aceste decorațiuni sunt cu atât mai speciale, fiind realizate de către meșterii italieni ai Vaticanului în decurs de câțiva ani de muncă asiduă.

Munca noastră a fost ușurată de această bogăție de detalii, texturi, materiale și culori, imaginile de cadru general sau de detaliu utilizate în monografia creată de noi vorbind de la sine. Odată finalizată, monografia a fost transpusă într-o versiune prescurtată într-o mică broșură și într-un set de cărți poștale, destinate turiștilor și vizitatorilor.

Desenele și literele alfabetului utilizat au fost în totalitate desenate de noi, fiind create special pentru acest proiect, desigur, inspirate din vechi inscripții bisericești.

Detalii
Instituție religioasă
Design de carte

Alte proiecte

Fundaţii Comunitare

Brieful celor de la Fundații Comunitare a fost clar și la obiect de la bun început. Era nevoie să găsim o soluție vizuală pentru a reprezenta [..]

Fundaţia

Fundația Soros Pentru o Societate Deschisă ne-a solicitat o evaluare a potențialului lor de a se reinventa ca o organizație de sine-stătătoare și independentă [..]