Scaunul meu.

Stau în biroul meu pe același scaun din ’98. Mi-a folosit foarte bine timp de 21 de ani și probabil că va mai fi folositor pentru încă câțiva. Probabil îl știți, deoarece este scaunul clasic de birou cu roți și cu rotile. Este din piele albastră-ocean, dar care acum este estompată. Mi-aș fi dorit să fie portocaliu. Biroul și sertarul dulapului meu sunt, de asemenea, aceleași din ’98.

Încă nu pot înțelege de ce unele întreprinderi cheltuiesc o grămadă de bani (câștigați din greu) pe spații de birouri neproductive și diverse lucruri inutile la fiecare câțiva ani, doar de dragul de a le avea. În calitate de designeri și consultanți, treaba noastră este să creăm, iar instrumentele noastre sunt mintea, mâinile și computerele noastre. Tot ce ne trebuie în mod adiacent este un spațiu de birou civilizat (nu este nevoie de clasa A), căldură sau răcoare, unele facilități de bucătărie pentru cafea și ceai în cea mai mare parte (nimeni nu gătește la birou, să fim de acord cu asta) și atât. Nu este necesară nicio investiție uriașă. Pe de altă parte, computerele bune (am spus bune, nimic extravagant), software-ul, monitoarele de înaltă calitate și infrastructura de rețea sunt obligatorii, iar investițiile / cheltuielile ar trebui să meargă acolo. Spațiu de depozitare, rafturi? Plătim o taxă foarte ok unei companii de arhivare pentru a ne păstra documentele. Biliard și tenis de masă? De ce? Sunt aici să lucrez, nu să mă joc. Imprimante color scumpe? Nu este nevoie, astăzi aproape totul trece prin Skype, e-mail și alte forme de prezentare / colaborare. Sală de ședințe complet echipată? Niciuna. Dacă este necesar, ne putem întoarce scaunele și ne putem întâlni în mijlocul spațiului de lucru, la sediul clienților noștri sau mai bine într-o cafenea. Sunt deosebit de încântat să discut cu colegii mei și să mă întâlnesc cu clienții noștri în oraș la o cafea sau să luăm prânzul. Se numește relație umană directă.

Îmi place să citesc stoicii (Epictetus este favoritul meu) și probabil sunt influențat de ei. Cu toate acestea, nu văd nici o logică în a cheltui o parte din timpul meu și al colegilor mei în câștigarea de bani care se îndreaptă către elemente inutile pentru fluxul de lucru de producție. Nu aduc nimic în plus. De asemenea, nu văd nevoia să ne taxăm clienții pentru banii care se îndreaptă către birourile și facilitățile fanteziste / elegante / scumpe / cool / știți voi. Timpul nostru este mult prea valoros pentru a-l petrece pe prostii. Eu numesc aceasta decență.