Povestea lui Jack-in-the-box.

Imagine

În vara lui ’96 tocmai terminasem proiectul de rebranding al Ursus (primul), lansarea în piață la nivel național era deja făcută din primăvară, cifrele arătau promițător și toată lumea era mulțumită de recepția noului Ursus în piață când am primit o nouă provocare. Studio Impress Design, la vremea aceea primul studio profesionist de prepress, azi o mare tipografie clujană, mi-a cerut să le construiesc identitatea vizuală de la a la z, însemnând de la logo la birotică și aplicații, inclusiv Manualul de Standarde. Pot spune că a fost al doilea proiect personal lucrat cu mâna mea cap-coadă, după rebrandingul Ursus.

Jack-in-the-box s-a născut după enorm de multe schițe și discuții cu Toni Miron, boss-ul lui Impress. Până la urmă am concluzionat amândoi încotro să ne îndreptăm: către o identitate vizuală extrem de vie, tinerească (n-am exclus deloc nici aspectul eventual „copilăros”), foarte modernă și care să semnifice noutatea apărută brusc, surpriză – având în vedere că Impress era la acea vreme cu tehnologia de prepress și abordarea de business înainte cu cel puțin 10 ani față de ceea ce se găsea pe piață – vorbim aici de o investiție masivă și curajoasă de câteva sute de mii de dolari.

După multe explorări am desenat o fețișoară simpatică sărind afară împinsă de un arc dintr-o cutie deschisă. Un pic prea mult și prea figurativ, ne doream ceva mai esențializat și modern, păstrând totuși caracterul „simpatic”. Alegerea culorilor a fost ușoară, culoarea simpatică a fost desigur oranjul aprins, iar pentru numele Impress am ales Cyan, o culoare de bază în prepress și tipografie. De aici încolo a fost mult mai simplu, urmând designul biroticii, aplicațiilor și realizarea standardelor de utilizare.

Ca o notă de subsol și identitatea anterioară Impress a fost desenată tot de mine. Din păcate nu mai am în arhivă acel logo. Tot ca o notă de subsol, Toni și Mihaela Miron de la Impress au fost cei care m-au ajutat foarte mult cu tehnologia, timpul și consumabilele lor să pun la punct „ca la carte” proiectul de rebranding al Ursus.

Multumesc!