Unicul restaurant cu un chef cu o stea Michelin. În Cluj-Napoca.

Cea mai nouă apariție în spațiul HoReCa din Cluj, Restaurantul Pastel – o premieră în România, beneficiază de talentul culinar al singurului chef român certificat cu o stea Michelin, Bogdan Dănilă. Bogdan, împreună cu managementul restaurantului, ne-au încredințat crearea identității vizuale a noului restaurant fine dining deschis în incinta Hotelului Meridian, un alt proiect realizat de noi nu cu mult timp în urmă.

Explorarea noastră conceptuală și vizuală s-a axat inițial pe mai multe direcții, dezvoltate în special în spațiul floral, al culorilor pastel și al lettering-ului modern și aerisit. Versiunile propuse au tratat cu discreție și delicatețe ideea ”pastelului” încercând să propună o identitate vizuală cât se poate de simplă, minimalistă, elegantă și care să se ridice la nivelul talentul culinar deosebit pus la dispoziția cunoscătorilor rafinați.

Am început cu creionarea de schițe inspirate din forma de floare a stelei Michelin, de unde s-au conturat și primele idei. Pentru a reda caracterul artistic-culinar, relaxat și ospitalier al restaurantului, am optat pentru simboluri prietenoase alături de o scriitură handmade sau tipuri clasice de literă.

După vizualizarea primelor propuneri, clientul nostru a selectat două variante: prima, un mix între simbolul și fontul a două dintre logouri, și a doua, o variantă minimalistă, elegantă și sobră.

Pentru a valida una dintre cele două versiuni am realizat o nouă prezentare cu câteva idei de aplicații ale celor doua variante alese după care a fost selectată versiunea finală.

Identitatea vizuală finală. Poftă bună!

Detalii
HoReCa
Analiză, identitate vizuală

Alte proiecte

La Tarterie

Micul start-up, laboratorul de tarte, avea nevoie de o identitate vizuală potrivită și un set minim de ambalaje pentru produsele sale [...]

Lunchbox

Vizitatorii food-courturilor din mall-uri sunt demult obișnuiți cu prezența Lunchbox, un serviciu rapid, creat după o rețetă proprie [...]