Noi pentru Fundațiile Comunitare

Fundațiile Comunitare, www.fundatiicomunitare.ro, finanțează proiectele utile comunităților. Organizația are o întindere naționala și un istoric impresionant și de durată cu multe și frumoase realizări la activ. Existența acestei organizații non-profit se datorează oamenilor inimoși implicați și aplecării lor către cauzele comunitare. Astăzi există mai mulți „pui” de fundații comunitare în aproape toată România, acest fapt datorându-se transferului de know-how, ajutor și fonduri din partea organizației-umbrelă.
 

 
 
Sarcina noastră a fost să cream o identitate vizuală pentru un brand deja cunoscut în lumea ONG-urilor și care să reflecte în primul rând rețeaua de fundații comunitare existentă și în creștere la nivelul României. Practic, am fost chemați să reflectăm în vizual un plan și o strategie de brand bine conturate. Rolul nostru, înainte de a genera o identitate vizuală, a fost și de a examina în profunzime oportunitățile și fundațiilor comunitare în România și de a furniza un challenge asupra strategiei de extindere. Al doilea rol a fost acela de a iniția, printr-o serie de discuții informale, crearea proceselor și procedeelor interne de comunicare cu aplicabilitate în plan public, în relație atât cu fundațiile comunitare din rețea cât și cu mass-media și instituțiile statului.

 

 

Practic, încă de la început, am considerat că exemplul pe care îl putem da cu acest proiect să se constituie într-un caz solid de „best practice” pentru fundațiile comunitare din rețea, cât și pentru celelalte ONG-uri din România din punct de vedere al construcției corecte a identității și instrumentelor de prezentare și comunicare. Trebuie să recunoaștem, echipa Branzas a fost entuziasmată de proiect deoarece filozofia care guvernează organizația și oamenii de acolo sunt deosebite, structurate, clare și orientate către viitor, cu o foarte mare deschidere către nou. Din acest punct de vedere am nimerit pe un teren fertil care a permis echipei de designeri să creeze una dintre cele mai moderne și complete identități a unei organizații non-guvernamentale din România.

 

Branzas a creat întreg sistemul vizual de identitate, pornind de la logo, gamă cromatică, birotică, documente și materiale de prezentare, guidelines de utilizare și aplicare a identității.

 

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a peste 6 luni și a beneficiat de suportul și concursul direct al conducerii ARC – Asociația pentru Relații Comunitare. Proiectul a fost lansat oficial în 2011 în cadrul Conferinței Fundațiilor Comunitare, la București.