Designerii nu se plâng.

HORECA se închide din nou din cauza incidenței crescânde a COVID-19. Toată lumea din industrie (inclusiv în România) se plânge. Au ieșit din afaceri, au nevoie de ajutor din partea statului, au nevoie de salarii care să fie plătite cu ajutorul UE, a statului, UE, SUA, OMS sau oricine. Fac grevă la Parlament, încearcă să vorbească cu președinte, fac lobby, vor să treacă la proces în instanță.

Nu am auzit niciodată un designer plângându-se, amenințând autoritățile sau solicitând ajutor. Cred că, cel puțin, plângerea este un semn de slăbiciune. Sau egoism.

Chiar nu vreau să intru într-o discuție despre oportunitatea și beneficiile închiderii HORECA pentru sănătate. Este ceea ce este. De asemenea, nu vreau să intru într-o discuție despre reducerea afacerii designerilor din cauza pandemiilor, inclusiv aici închiderea afacerilor HORECA, deoarece acestea fac parte din clienții noștri. Tot ce vreau să semnalizez este gândirea care înghite discursul public și atitudinea unui număr tot mai mare de oameni. Recomand să citiți câteva filozofii stoice din Epictet sau Marc Aurelius. O să vă ajute foarte mult.

Și vreau să închei, spunând că eu (ca designer) și compania mea nu dorim niciun ajutor. Ne adaptăm, găsim soluții, lucrăm, servim cât mai bine interesul clienților noștri.

The show must go on. (Spectacolul trebuie să continue).