Județul cu intenții bune

Dezvoltarea turismului în direcția definită în strategia de brand turistic poate fi o locomotivă pentru dezvoltarea economică a județului dar implică dezvoltarea pe toate domeniile conexe, în cadrul definit de strategia de brand, pentru a putea susține credibil poziționarea lui în fața potențialilor consumatori. În „viziunea brandului” este specificat că județul Bistrița-Năsăud va fi cel mai modern județ din țară. Acest lucru oferă șansa de a fi „vârf de lance”, un reper pentru România, un proiect-pilot de succes al României, în această direcție.

Strategia de brand turistic a județului Bistrița-Năsăud se găsește în întregime în documentul atașat.

În contextul general de continuă depopulare prin migrarea populației active din zonele mai puțin dezvoltate, toate analizele și previziunile documentează că singura șansă de a progresa este aceea de a trece masiv la automatizare și digitalizare, concomitent cu educația necesară pentru calificarea și adopția în acest sens. Acesta ar fi un prim pas pe direcția modernizării județului care ar trebui să înceapă cu administrația, un adevărat exemplu în acest sens. Dacă nu se întâmplă ceva pozitiv în acest domeniu sau, dacă administrația eșuează în a se moderniza, atunci populația și antreprenorii vor continua să fie demotivate și nu va mai avea încredere în proiectele administrației.

Se va urmări realizarea per ansamblu a unui semn și a unei identități vizuale cât se poate de distincte și curajoase, după patru principii de bază: crearea unui semn grafic original, atât din punct de vedere al mesajului cât și stilistic; transmiterea mesajului de înnoire, modernizare, modernitate, localizare temporală în secolul XXI, ambiție, progres; reliefarea sensurilor oferite de conotațiile eco-bio, sănătate, sport, natură; nu intra în concurență cu ceilalți, fă-i să fie irelevanți!

Îmbinarea unui stil grafic modern, stilizat, cu elemente identificatoare și particularizante ale județului se poate realiza prin utilizarea unor semne și simboluri cu semnificație concretă și cu înțeles pentru județ, derivate din particularitățile geografice/naturale (forme de relief, forma/conturul geografic, alte particularități), din specificuri locale recunoscute (mărul) sau chiar elemente heraldice inedite dar cu tradiție (struțul) care se regăsesc în însemnele din județ.

Detalii
Administrație publică
Analiză, strategie de brand, identitate vizuală, standarde de identitate

Alte proiecte

Cluj-Napoca 2021

Am muncit mult pentru acest concurs, nu doar din respect pentru oraşul nostru ci pentru că aşa suntem obişnuiţi să tratăm oricare proiect în care ne implicăm [..]

Tăşuleasa Social

În anul 2010 Asociația Tășuleasa Social avea deja mulți ani de activitate și multe proiecte interesante și utile pentru comunitate [...]